Surse de inspiratie pentru amenajarea interioara a locuintei

Locuinta sau spatiul intim, asa cum mai este ea numita, este cel mai important loc din viata noastra. Este spatiul in care ne refugiem dupa o zi solicitanta, in care ne incarcam bateriile si ne relaxam. De aceea, amenajarea locuintei si mobila aleasa ne influenteaza starea de spirit si odihna. Pentru a avea parte de o senzatie de bine si de relaxare, este important sa gasim un design interior ce corespunde personalitatii noastre si sa ne decoram spatiul cu acele elemente care ne ofera liniste si confort.
Intrucat trebuie sa tinem seama de mai multi factori (buget, spatiul de care dispunem, stil) atunci cand decidem amenajarea locuintei, noi va prezentam cateva surse de inspiratie pentru amenajari interioare.

Reviste home-deco si bloguri de design interior
Traim in era internetului, asa ca avem acces la o multime de bloguri si reviste online, care sa ne inspire atunci cand dorim sa ne amenajam locuinta intr-un anumit stil. Indiferent ca optam pentru o amenajare in stil boho chic, contemporan, industrial sau minimalist, putem apela atat la bloguri si reviste de la noi din tara, cat si la unele internationale, idei vom gasi o multitudine, garantat! Nu uitati nici de Pinterest, este o bogata sursa de inspiratie!

Vacante sau locuri pe care le-am vizitat
Ce poate fi mai frumos decat o vacanta exotica, cu o plaja cu nisip fin si apa cristalina? Sau, din contra, o vacanta la munte, cu o atmosfera racoroasa, aer curat si multe spatii verzi? Pentru fiecare dintre noi, vacanta inseamna acele momente in care ne bucuram de calm, de liniste, de relaxare, de libertate si de detasare, acele momente in care descoperim locuri si imbratisam noul sau, pur si simplu, contemplam un peisaj si nu ne mai putem lua privirea de la el.
Ei bine, cum ar fi daca am duce aceasta atmosfera care ne place atat de tare chiar acasa, in locul in care ne petrecem viata de zi cu zi? Cu siguranta, ne-am simti permanent ca intr-o vacanta si starea noastra de spirit ar fi mult mai buna. Asadar, atunci cand decideti amenajarea locuintei, luati neaparat in calcul si toate vacantele in care ati fost si toate locurile pe care le-ati vizitat! Veti gasi, cu certitudine, elemente care sa va inspire!

Perioada copilariei
Cu totii ne amintim cu drag de copilarie ca fiind cea mai frumoasa si inocenta etapa a vietii noastre. Unii dintre noi ne-am petrecut copilaria la tara, la bunici, intr-un cadru rustic si natural; altii, din contra, in agitatia urbana, la bloc, mergand la gradinite cu pretentii sau jucandu-ne in living-ul apartamentului nostru. Indiferent unde ne-am petrecut copilaria, cu totii avem momente frumoase de care ne amintim cu drag sau locuri care ni s-au intiparit in memorie si pe care am vrea sa le readucem in prezent. Si cum altfel am putea face acest lucru mai bine daca nu integrand in propria locuinta elemente ale locurilor care ne-au impresionat in copilarie?

Momentele si evenimentele fericite din viata noastra
Inspiratie pentru amenajari interioare poate sa vina din orice: de la evenimentele fericite din viata noastra sau la care am participat, pana la prajitura bunicii, un parfum, o rochie, un personaj, o culoare sau un album foto. Altfel spus, inspiratie pentru amenajari interioare vine din bucuriile simple si marunte si ne putem aranja locuinta cu orice elemente care ne trezesc amintiri placute si pe care vrem sa le avem cu noi pentru totdeauna.

Lasa un comentariu

Specify Facebook App ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Google Client ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Google Login to work