De la schita la conceptul de amenajare

Cand te referi la arhitectura, un concept este o idee, o gandire sau o notiune care formeaza coloana vertebrala si fundamentul unui proiect. Conceptul devine forta si identitatea din spatele dezvoltarii proiectului și este consultat in mod constant in fiecare etapa a dezvoltarii.

Un concept reprezinta sensul si motivul produsului final (cladirea sau structura finalizata) si este chiar prima parte a procesului de proiectare, dar ramane la fel de important pana la finalizare. La fel ca o samanta, acesta poate proveni dintr-o gama vasta de surse si poate produce o cantitate imensa de variatii si rezultate.

Un concept arhitectural poate fi descris ca fiind: idee, noțiune, opinie, abstractizare, filosofie, credinta, inspiratie, gandire, intentie, teorie, imagine, plan sau ipoteza.

Un concept este un set central de idei care se contopesc in designul de interior.

Un concept nu este o explicație simpla sau o forma vizuala cliche la care face referire amenajarea. Un concept nu poate fi niciodata o explicatie a priori sau post-facto. Un concept trebuie sa fie ceva care apare in mod spontan din proiectare si pe care in mod cert nu il poti sintetiza intr-o singura fraza decat daca este foarte superficial.

Dezvoltarea unui concept este esentiala daca dorim realizarea  unui interior armonios, prin  combinarea  mai multor elemente: finisaje, materiale, texturi, stiluri. Pentru a avea parte de o senzatie de bine si de relaxare, este important sa decoram spatiul cu elementele care ne ofera liniste si confort.

Noi  te ajutam sa  realizezi un concept de amenajare  interioara care sa corespunda in totalitate cu personalitatea ta, tinem intotdeauna cont de dorintele tale, de bugetul alocat si  iti oferim solutii optimizate din punct de vedere estetic si functional.

Proiectul de design  interior  include concept de amenajare :

  • planul de amenajare a spatiului (amplasarea mobilierului in spatiu)
  • moodboard (un colaj de imagini ce are rolul de a inspira şi de a ghida procesul de amenajare a interiorului si include: stil de amenajare, propuneri cromatice, finisaje, texturi, elemente de décor)

Proiectul tehnic include:

  • randari 3D
  • desene tehnice 2D pentru mobilier
  • desene cu detalii tehnice pentru executie
  • desfasurari pardoseli
  • planuri pentru iluminat (prize si intrerupatoare)

Fie ca detii un spatiu rezidential sau Horeca, iti punem la dispozitie un magazin online de unde poti achiziona: mobilier, corpuri de iluminat si decoratiuni si poti alege unul dintre cele 3 pachete de design disponibile pe site-ul nostru sau ne poti contacta la adresa de email office@muzele.com  pentru a-ti trimite o oferta personalizata care sa corespunda dorintelor si necesitatilor tale.

Lasa un comentariu